De Keukens Van Italie E-boek


De Keukens Van Italie - Antonio Carluccio pdf epub

PRIJS: GRATIS

INFORMATIE

TAAL: NEDERLANDS
GESCHIEDENIS: augustus 2005
AUTEUR: Antonio Carluccio
ISBN: 9789059561120
FORMAAT: PDF EPUB MOBI TXT
BESTANDSGROOTTE: 6,84

UITLEG:

Dit heerlijke kookboek is een lofzang op, en tegelijk een zeer persoonlijk overzicht van de regionale keukens van Italië. Antonio Carluccio heeft inmiddels zo’n tien bestsellers op zijn naam staan over de Italiaanse keuken, maar nog niet eerder heeft hij de fascinerende ontstaansgeschiedenis van de recepten uit de verschillende regio’s van Italië voor ons blootgelegd, die het Italiaanse koken zijn rijke, gevarieerde en kleurrijke karakter geven.Antonio neemt de lezer meer op een gastronomische tournee door Italië, waarbij elke regio aan bod komt. Hij geeft uitleg over de essentie van elke regio, zowel door de schitterende foto’s en karakteristieke kleuren, mar ook door de tekst en de recepten. Ieder hoofdstuk biedt interessante informatie over de cultuur in de verschillende regio’s en de uiteenlopende culinaire tradities. Antonio kijkt naar de verschillende factoren die het eten en het koken be?nvloeden, inclusief geografische en historische feiten, en biedt veel informatie over regionale producten, inclusief de kazen, de wijnen en de speciale schotels uit de regio.Zijn zorgvuldig geselecteerde recepten geven een indruk van het karakter van elke regio. Recepten uit het verleden zijn aangepast aan de kooktechnieken van vandaag, en de meeste regio’s in het boek bevatten een gerecht dat Antonio’s hedendaagse interpretatie vormt van de regionale culturele traditie.

...even de veel gebruikte peperoncini ook hier een bijzonder pittig tintje aan de meeste regionale gerechten ... Een reis door Italië in een stapel smakelijke kookboeken ... ... .. De kleine regione Molise is rijk aan producten die het binnenland van Italië karakteriseren.Allereerst zijn er de smakelijke groenten en fruit die ... Italiaanse recepten en gerechten kom je vandaag de dag overal op de wereld tegen en de Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. Italiaanse recepten worden gekenmerkt door het gebruik van verse en vaak ook lokale producten en de een ... bol.com | De smaken van Italië, Claudia Roden ... ... . Italiaanse recepten worden gekenmerkt door het gebruik van verse en vaak ook lokale producten en de eenvoudige wijze waarop deze worden toegepast. Italië, officieel de Italiaanse Republiek (Italiaans: Repubblica Italiana), is een land in Zuid-Europa.Het noorden van Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië.De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense, de Middellandse, de Ionische en Adriatische Zee.De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië. Restaurants in de buurt van Albergo Italia op Tripadvisor. Lees reizigersbeoordelingen van eetgelegenheden in de buurt van Albergo Italia, Poggibonsi, Italië en zoek op prijs, locatie en meer. Het geheim van de Italiaanse keuken. Wat is nou eigenlijk het geheim van de Italiaanse keuken? Als je het mij vraagt, is dat de eenvoud en de authentieke smaak van de gerechten, goede vetten als olijfolie extra vergine (weinig tot geen boter) en de natuurlijke smaken. Van oorsprong is de Italiaanse keuken een simpele boerenkeuken. Dat de Italiaanse keuken divers is, dat weten we: de keuken van Emilia-Romagna is bijvoorbeeld heel anders dan de keuken van Puglia. Maar ook binnen regio's zijn er verschillen. Zo duikt Emiko Davies in haar kookboek Florentine in de keuken van Florence. De Keukens Van Italie (eBook) Antonio Carluccio is een geweldige auteur. Download en lees het boek De Keukens Van Italie op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt De Keukens Van Italie in PDF, ePUB, MOBI. Dit heerlijke kookboek is een lofzang op, en tegelijk een zeer persoonlijk overzicht van de regionale keukens van Italië. In 'De keukens van Italië' neemt Antonio Carluccio u mee op een culinaire reis door Italië - van Piemonte en Lombardia in het noorden, via Liguria, Toscana en Umbria naar Puglia en Calabria in het zuiden, tot de eilanden Sicilia en Sardegna. In de kuststreken maakte men gebruik van de producten die de zee te bieden had. Sicilië werd tweehonderd jaar lang door Arabieren bezet en dezen beïnvloedden de lokale keuken sterk. Pas in 1861 werd Italië opnieuw één staat en aan die verdeelde geschiedenis danken we grotendeels de diversiteit van de keukens. Smakelijk Italië 'Smakelijk Italië' neemt je mee op een culinaire reis door een land dat met hart en ziel van eten houdt. Reis mee naar de keukens van Sicilië, de kaasmakerijen van Napels, de wijngaarden van Toscane en de restaurants van Bologna. De Italiaanse keuken is, naast de Franse keuken, de meest bekende cuisine ter wereld. Pizza en pasta zijn wereldgerechten geworden, die niet alleen in restaurants binnen en buiten Europa, maar ook door de meeste thuiskoks met grote regelmaat worden gekookt. In 'De bijbel van de Italiaanse keuken' laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten. Puglia (Apulië) is de "hak" van Italië en een van de streken met de meest pure en authentieke keukens. We beginnen met polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta met Primitivo wijn in een rode wijnsaus met verse kruiden en veel groenten. Italië, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in het zuiden van Europa.Italië is onderdeel van de Europese Unie en is één van de zes landen die deze oprichtte. In Italië betaalt men met euro en spreekt men Italiaans.Italië grenst in het noorden aan Zwitserland en Oostenrijk, in het oosten aan Slovenië en in het westen aan Frankrijk.In Italië zelf liggen nog twee kleine landjes ... De Italiaanse keuken - Eenvoud en pure ingrediënten - Dé Italiaanse keuken bestaat niet, iedere regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, toch zijn er ook tussen deze regio's overeenkomsten.Zo wordt er in alle regio's gebruik gemaakt van verse kruiden en seizoensgebonden groente en fruit, juist dit maakt de Italiaanse keuken rijk, puur en zo lekker. Bij Destudio Keukens en bad is er inmiddels 19 jaar lang ervaring in het geven van persoonlijk advies aan de klant. In onze keuken- en badkamershowroom in Den Haag vindt u bijna alle A-merken met onder andere Sphinx, Duravit, Grohe, Novellini en vele anderen.Naast A-merken kunt u hier ook exclusieve merken uit Spanje of Italië bewonderen, die net weer even dat andere design hebben dan alle ... De keuken van Italië | ISBN 9781445413990 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....