Kabeljauw E-boek


Kabeljauw - Mark Kurlansky pdf epub

PRIJS: GRATIS

INFORMATIE

TAAL: NEDERLANDS
GESCHIEDENIS: juli 1999
AUTEUR: Mark Kurlansky
ISBN: 9789029525183
FORMAAT: PDF EPUB MOBI TXT
BESTANDSGROOTTE: 11,99

UITLEG:

De kabeljauw, heeft een cruciale rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Mark Kurlansky's fascinerende verhaal over de kabeljauwvangst en -consumptie beslaat dan ook een millennium en vier werelddelen. Van de vikingen, die het spoor van de kabeljauw tot in de wateren rond Amerika volgden, en de Basken, die in de Middeleeuwen de vis als eersten commercieel uitbaatten, tot Bartholomew Gosnold, die Cape Cod in 1602 zijn naam gaf, en Clarence Birdseye, die in de jaren dertig de handel in diepgevroren kabeljauw tot bloei bracht. Mark Kurlansky voert de lezer langs een stoet van ontdekkingsreizigers, handelaren, schrijvers, koks, en natuurlijk vissers wier leven met de zee en de kabeljauwvangst verbonden was. Hij verhaalt over de vishandel in de zestiende-eeuwse Hanzesteden en van de kabeljauwoorlogen die tot in onze tijd zijn uitgevochten. Hij lardeert zijn betoog met gastronomische wetenswaardigheden, van middeleeuwse recepten tot culinaire nouveautés. En hij portretteert de kabeljauw zelf: zijn persoonlijkheid, leefgewoonten, familieverband en de manier waarop deze lucratieve vis met uitsterven bedreigd wordt.Mark Kurlansky is er op originele wijze in geslaagd liet verhaal van de kabeljauw en de kabeljauwvissers te presenteren als een enerverende biografie van een vis die de wereld een ander aanzien gaf.

...rijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken ... Kabeljauw met mosterd-dillesaus - OhMyFoodness ... . Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen. Jouw e-mailadres. Jouw nieuwsbriefkeuze > Kabeljauw komt voor in de Atlantische Oceaan, maar ook in de Noordzee. Kabeljauwen kunnen wel 150 cm lang worden, maar de gemiddelde lengte is 80-90 cm. Kabeljauwvlees heeft een losse structuur en wordt daarom gezien als een lichte vis. Kabeljauw kan worden gebakken, gegrild, gestoofd of gekookt. Gastr ... Kabeljauw bakken | Kabeljauw bakken op zijn lekkerst! ... . Kabeljauw kan worden gebakken, gegrild, gestoofd of gekookt. Gastronomie Kabeljauw is een vis die je in de meest diverse gerechten kunt bereiden. Jonge kabeljauw smaakt gefrituurd heel lekker. Volwassen kabeljauw is dan weer verrukkelijk in een bouillabaisse, gebakken als filet of in moten. Maar je kunt ze ook klaarmaken in soufflés. Kabeljauw uit de Airfryer, super simpel. De Airfryer is niet alleen geschikt voor patatjes, maar voor nog zo veel meer. Kabeljauw is een van de mooiste en lekkerste witvissen. Hierom hoeft er niet heel veel aan te worden gedaan. Een simpele bereiding is alsnog heerlijk. Extra tip van onze huiskok, verwen jezelf eens met kabeljauw van een hoge kwaliteit. Deze kan hier online besteld worden. De kabeljauw is erg vers en wordt gekoeld geleverd voor een goede prijs ... Kabeljauw, de rat van de zee, zoals 24Kitchen's Job 'm noemt. De vis waar je vele kanten mee op kunt, en waarbij je best wel moeite moet doen om 'm te verpesten (kijk naar een helemaal kapot gefrituurde kabeljauw, blijft populair). Kabeljauw recept tips. Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd. Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten uit de oven. Gordon Ramsay: kabeljauw met kaneel en gember. Kabeljauw in kruidensaus. Bekijk alle kabeljauw recepten. Reacties op dit recept. rita Dit is fantastisch lekker en waard op een feestmenu te staan. reageren Kabeljauw Kabeljauw Kabeljauw is een koudwatersoort die een voorkeur heeft voor water rond de 10 graden Celsius. Het is in de Noordzee een algemeen voorkomende vis. Ze leven tot een diepte van 600 meter maar gewoonlijk worden ze aangetroffen op een diepte van 150 tot 200 meter. Kabeljauw kan een lengte van 1,6 meter bereiken en 40 kilogram wegen. Bestel Kabeljauw, KabeljauwVis online op plus.nl. Laat je boodschappen thuis bezorgen of haal het op bij jouw PLUS. 1. Dep de kabeljauw droog met een vel keukenpapier en kruid de vis aan weerszijden met peper en zout. Bak de vis om en om in een koekenpan in ongeveer 5 - 6 minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de grootte/dikte van de vis uiteraard, dus houd hem even goed in de gaten. Kabeljauw moet mooi 'vlokken'. 2. Snipper de ui en hak de ... Kabeljauw bereiden. In dit recept bereiden we kabeljauw in de oven: met de mosterd en honing erop zijn de kabeljauwhaasjes van 225 gram per stuk binnen 20 minuten op 200 graden, gaar en sappig. Maar je kunt kabeljauw ook in de pan bereiden en dat doe je zo: bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Kabeljauw is een vissoort die voorkomt in de Atlantische Oceaan en in de Noordzee. Het vlees van de kabeljauw is wit van kleur en heeft een losse structuur. De vis wordt voor consumptie veel gefileerd, maar alle onderdelen van een kabeljauw kunnen worden gebruikt. ↑kabeljauw" in: Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De ouderdom en herkomst van onze woorden en betekenissen, 2e druk, Amsterdam / Antwerpen: Veen, 2002; op website dbnl.org; ISBN 90 204 2045 3 ↑ Weblink bron Gearchiveerde versie "Word Prevalence Values" op ugent.be Kabeljauw bakken. Kabeljauw is een witte vis met een delicate, milde smaak en stevig vlees. Je kunt kabeljauw op verschillende ma...