De rode biet: geneeskracht, voedingswaarde, recepten en plagen E-boek


De rode biet: geneeskracht, voedingswaarde, recepten en plagen - Marlies Vaz Nunes pdf epub

PRIJS: GRATIS

INFORMATIE

TAAL: NEDERLANDS
GESCHIEDENIS: maart 2018
AUTEUR: Marlies Vaz Nunes
ISBN: 9781370818488
FORMAAT: PDF EPUB MOBI TXT
BESTANDSGROOTTE: 12,30

UITLEG:

De rode biet werd al in de Romeinse tijd gekweekt om de knollen en de bladeren vanwege hun geneeskrachtige invloed. Vrij recent is gebleken dat rode biet een gunstige invloed heeft op de bloeddruk. De knol van de biet kan zowel rauw in een salade of gekookt/gebakken gegeten worden en ook het blad is goed te eten.In ''De rode biet'' wordt een korte geschiedenis van het ontstaan van de gekweekte vorm geschetst. Ook kun je lezen over de geneeskracht en voedingswaarde en zijn er een paar recepten met rauwe en gekookte/gebakken biet geplaatst. Als laatste is er, ten behoeve van degenen die bieten in hun moestuin kweken, een hoofdstuk over de biologische bestrijding van schadelijke insecten die op biet voorkomen.

...tijkboek natuurfotografie. Dit hield op toen school en universiteit te veel van haar tijd gingen vergen ... Rode biet telen in de moestuin van zaaien tot oogsten van ... ... . Pas in de jaren '90 begon ze het schrijven weer op te pakken en werd het een serieuze hobby. Ze woonde toen in Engeland en schreef in het Engels (verhalen, artikelen, columns, anekdotes) o.a. om de taal goed te leren. Schil de rode biet en snij hem in blokjes. Pers de citroen. 2. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rode biet toe en kook ze in 15 minuten zachtjes gaar. Voeg de tomaten toe en laat nog 5 minut ... De geneeskracht van snijbiet | Mens en Gezondheid: Gezonde ... ... . Voeg de rode biet toe en kook ze in 15 minuten zachtjes gaar. Voeg de tomaten toe en laat nog 5 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. 3. Warm de soep nog even door en breng op smaak met citroensap, vers gemalen peper en zout. Verdeel de feta ... De mensen die mijn Hormonen boek hebben, hebben al heel wat gelezen over de geneeskracht van rode bieten. Maar hieronder nog een korte opsomming van gezonde effecten van dit superfood: De stof betaine erin verbetert de aanmaak van antioxidant-enzymen door onze lever en de omzetting van homocysteïne....